Déja Vu All Over Again – Klassisk déja vu

Déja Vu All Over Again – Klassisk déja vu

Etter å nærmest ha skapt sin egen musikkgenre på seksti- og syttitallet ble Creedence Clearwater Revival splittet i 1972. Siden det har bandets frontfigur og låtskriver, John Fogerty, gitt ut seks soloalbum og nå mener han det er tid for å ta en titt tilbake på tiden som er gått.

Denne titten bakover gjør at lytteren får flere «deja vu» opplevelser på dette albumet. Nå som før er samfunnskritikken og krigsmotstanden tydelig i tekstene hans. Men det er ikke bare gjennom å lytte på Fogertys tekster om å lære av tidligere feil man kjenner seg igjen. Her er også flere musikalske gjenopplevelser.

Tittelsporet er en klassisk Fogerty låt der vi finner klare henvisninger til en av hans mest kjente sanger fra slutten av sekstitallet, Proud Mary. Wicked Old Witch er typisk Creedence countrymusikk der han i god gammel Fogerty- tradisjon gjør det meste på egenhånd, ved siden av vokalen og gitaren spiller han banjo, perkusjon og ”spooky keyboard”. Mens han på Nobody’s Here Anymore har fått med seg Mark Knopfler på gitar noe som er svært lett å høre. She’s Got Baggage kan best beskrives som en blanding av klassisk Creedence dansemusikk og syttitallspunk av typen Ramones bød på gjennom Blitzkrieg Bop, og den blandingen fungerer godt i Fogerty’s hender.

Med all denne tilbaketittingen og de nye musikalske innpillene har Déja Vu All Over Again blitt et litt annerledes album, og en interessant tilvekst til hans fra før omfattende produksjon.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.