Nye navn til Roskilde

Nye navn til Roskilde

De gamle heltene i Duran Duran kom i fjor tilbake med orginalbesetningen. Birminghambandet som ble startet for 25 år siden har en rekke hits bak seg, deriblant Rio, Hungry Like The Wolf, Planet Earth og ikke minst The Wild Boys. Åttitallsfans med rare frisyrer kan med andre ord glede seg.

Konserthelten Banhart
Singer/songwriter-fenomenet Devendra Banhart har en karekteristisk stemme som står utmerket til det noe vare reportoaret han bringer med seg til Roskilde. Se opp for unike og orginale sangstrukturer. Denne amerikaneren gjorde sterkt inntrykk for de som var fornuftige nok til å innløse billett til mannens minneverdige konsert på Garage Oslo i fjor.

The Be Good Tanyas fra Vancouver, Canada tilfører sin roots- og folkinspirerte musikk vakre vokalharmonier. Bandets lydbilde er fylt av gitarer og banjo som på en vakker måte ledsager de til tider så dystre tekstene.

Joanna Newsom er en klassisk utdannet harpist. Også hun opererer hovedsklig i det musikalske singer /songwriter-landskapet hvor hun blir spådd en stor karriere. Hun gjorde seg for øvrig svært bemerket under Panoramas nylig avholdte leseravstemning og bør absolutt være et navn det er verdt å få med seg.

Mange sterke norske navn
Fra før er blant annet Black Sabbath, Brian Wilson, Audioslave, The Go! Team og Green Day bekreftet til Roskilde. Av norske navn er Enslaved, Bjørn Berge og Skambankt bekreftet til festivalen som går av stabelen fra 30. juni ­til 3. juli 2005.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.