DJ-Kicks – Ode til platejunkien

DJ-Kicks – Ode til platejunkien

Det finnes ikke den glede som er større enn å finne en god melodi. En slik som av uforklarlige grunner er litt bedre enn alt annet, og som er kilde til gleder intet annet rusmiddel er i stand til å matche. En perfekt beat rager uansett høyest, noe vi som bruker all disponibel tid på å finne slike låter utmerket godt vet hva betyr.

Duoen The Glimmers har skjønt hvor mye moro god gammeldags nerding kan føre med seg. For når de nå slipper sitt atten spor fyldige bidrag til mixsamlerserien i DJ-Kicks, slår de på stortrommen til ære for alle fullblods beatjunkier. Den favner bredt ved å blande rumlende housbangers med dansende innslag av catchy elektropop, gnistrende disco og skitten funk, som alt sammen ljomer i ryggmargen. Men sjelden har et så variert låtmateriele vært mer helhetlig enn hva her er tilfellet.

Noen gang er det ingen vei uten om det å måtte kaste objektiviteten på båten, og kalle en spade for en spade. Og slik er det med denne pompøse lykkepillen, rasket sammen av The Glimmers. For det finnes ingen musikkfaglige grunner for å ikke digge denne platen. Til det innholder den for mye øresnop og smittende humør. Om du ikke begynner å danse som en våryr hingst i løpet av platens gang, så skal man være sinnatagg av rang for å unngå å bli positivt forhekset av denne samlerens kvaliteter.

Med en artistlineup bestående av blant andre Peaches, Connie Case, Hamilton Bohannon, Lindstrom & Prince Thomas, og ikke minst The Glimmers selv, er det vanskelig å lage en dårlig plate. Og med de rette forutsetningene på plass har duoen laget en frisk bukett det er umulig å misslike. Denne platen er en aldri så liten kjærlighetserklæring til alle de som sliter med å betale husleien denne måneden fordi fristelsene på Ebay ble for store.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.