Sonic Youth klare for Øya

Sonic Youth klare for Øya

Sonic Youth har holdt på med sin organiserte støyrock siden 1981 og bandet hadde sitt utspring i kunstmiljøet i New York. Thurston Moore, Kim Gordon, Lee Ronaldo og Steve Shelley er oginalmedlemmene som sammen med siste skudd på stammen, Jim O´Rourke (som kom med i 2000), er de klare for å gi sitt store publikum en uforglemmelig konsertopplevelse under årets Øyafestival.

Trofast fanskare
Sonic Youth har engasjerte fans og vært en kilde til inspirasjon for svært mange av dagens indierockband.

Gruppen albumdebuterte i 1983 med Confusion Is Sex og fulgte opp med den langt mer gjennomførte utgivelsen Bad Moon Rising to år senere. 1986-utgivelsen EVOL og Sister fra 1987 fulgte deretter og skaffet bandet en trofast og stadig økende fanskare.

Fremdeles like aktuelle
Men det var først med Daydream Nation i 1988 at Sonic Youth fikk sitt virkelige gjennombrudd. De fortsatte å gi ut plater utover gjennom nittitallet mens deres ferskeste produkt på platefronten er Sonic Nurse som kom i fjor.

Nå kan altså de mange og trofaste tilhengerne glede seg. For for fans av dette kultbandet kommer nemlig julaften usedvanlig tidlig i år og presangene kan allerede åpnes under Øyafestivalen – nærmere bestemt fredag 12. august.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.