Mighty Rearranger – Mektig fra Plant og kompani

Mighty Rearranger – Mektig fra Plant og kompani

Mighty Rearranger pøses det på med musikalske referanser til Robert Plants tidligere arbeidsgivere at det nesten kan bli for mye av det gode. Det blir det heldigvis aldri og på låter som Freedom Flies, Tin Pan Valley og The Enchanter er det nesten som å høre Physical Graffitti eller Led Zeppelin III på nytt. Og det har da aldri skadet en musikalsk sjel.

Det er gått fem år siden sist Robert Plant og hans kumpaner, The Strange Sensation, slapp.albumet Dreamland, som i all hovedsak besto av coverversjoner av Plants favorittlåter- og artister.

Mighty Rearranger er låtskriveren Plant tilbake med et knippe låter det absolutt står respekt av. Han blander sin vellykkete musikalske heksegryte med blues, som i Let The Four Wind Blow og i Mighty Rearranger. Streit gitarbasert poprock preger singelsporet Shine It All Around, mens folkrock med countrytendenser regjerer i den nydelige perlen All The King’s Horses.

I bunnen av gryta finnes det inspirasjon fra Østen gjennom anslag av raga og aribiske toner – akkurat som med Led Zeppelin i gamle dager. Det hele er utført med dyktighet og oppfinnsomhet, mens det er tydelig at det er lagt ned mye arbeid i arrangementene.

Med et band som The Strange Sensation i ryggen kan det nesten ikke gå galt, men det gjør det kun unntaksvis. Oppsummer er Mighty Rearranger en utgivelse som gjør en gjenforening av Led Zeppelin overflødig. Robert Plant klarer fint å videreføre arven etter sitt gamle band på egenhånd.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.