Scroll To Top

The Sunlandic Twins – Søtladen funkmelankoli

Artister: Sjangre: , , ,
Karakter

Med Kevin Barnes i spissen har of Montreal forlengst etablert seg som et spennende band på den amerikanaske indiescenen. Etter opphold i Norge, hvor Kevin møtte kona Nina, er de nå tilbake i Athens, USA, hvor de igjen har sin base.

Men norgesoppholdet har båret frukter. Blant annet i form av den smårare, men akk så deilige ”sommerlåten” Oslo In The Summertime.

The Sunlandic Twins forlater ikke of Montreal sine indierøtter, men albumet bæres av fyldige og funky bassriff som får dem til å fremstå som en representant for den nye discoen. Hvor de befinner seg i godt selskap sammen med for eksempel LCD Soundsystem.

På samme tid er det umulig å overse sekstitallsnostalgien som ligger som et teppe over hele produksjonen. Det kan på papiret i utgangspunktet høres ut som en absurd miks av stilarter som verken skal eller bør forenes, men of Montreal fikser det hele med en naivistisk sjarme som kler resultatet utmerket.

Konkludert er The Sunlandic Twins en høyst fornøyelig affære med en naken, men søt ettersmak som føyer seg pent inn i rekken av finfine album signert Barnes og kompani. Det skulle være unødvendig å legge til at albumet anbefales.

Om skribenten

kommentarer