Categories: Plater

Tuning In – Fremdeles på stødig kurs

Ett år og en Spellemannpris senere er altså Sissy Wish tilbake med Tuning In. Hun åpner knallsterkt med singelsporet About A Machine, som allerede kan utropes som en moderne norsk popklassiker. Dæven for en knallåt dette er! Konstruert som den er med et særdeles fiffig refreng som er lagt oppå et berg av vellyd og elementer plukket fra countrymusikkens øverste hylle og til slutt tilført et arrangement som lukter det glade sekstitall lang vei! Albumets øvrige ni spor er heller ikke å forakte, selv om ingen av dem er av helt samme kaliber.

Scoundrel Days, som ikke må forveksles med a-has låt av samme navn, er også et bidrag som bidrar til å styrke Siri Wålberg, som hun fremdeles egentlig heter, sin posisjon som en av landets ledende kvinnelige artister av i dag. Og nesten like sjarmerende er sporene Sleep Back Tomorrow, Reveal og Fire Walk With Me.

Det finnes også flotte ballader her, som ledes an av mektige The Roses Won’t Smell Any Better. Men av en eller annen grunn fungerer Sissy Wish stort sett bedre der hun trår litt til. Det gjør hun ikke i de mer neddempete bidragene, som det er mange av på platen og som nok bidrar til å trekke helhetsinntrykket noe ned.

Men bevares, det er likevel nok av helstøpte innslag her til å kunne opprettholde troen på at Sissy Wish i aller høyeste grad fremdeles er i ferd med å innta posisjonen som norsk pops førstedame de nærmeste årene fremover.

Dessuten kan vi nesten ikke forvente at hun allerede med sitt andre album skal kunne toppe den knallsterke debuten fra i fjor. Det føles kanskje mer som om Sissy Wish begynte i feil ende, for Tuning In hadde kunnet bli en strålende debut, om enn ikke i like oppsiktsvekkende grad som You May Breathe… var da den kom.

Produsentduoen HP Gundersen og Kato Ådland har, som de pleier, kjørt det hele gjennom sin stadig mer imponerende kvern og strødd over ingredienser som tilfører Sissy Wish’ låter det lille ekstra som skiller henne fra massen. Vi skal heller ikke glemme at igjen fremstår denne uvanlig talentfulle dama som en komponist og utøver med særtrekk og karakter nok til å galant skyve de fleste hun konkurrerer med på den hjemlige arena av banen.

Paul A. Nordal

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago