Man Made – Popifisert heismusikk

Man Made – Popifisert heismusikk

Teenage Fanclub balanserer på grensen mellom behagelige poplåter og irriterende heismusikk, og det skal sørgelig lite til får å helle over mot feil side.

Bandets nye fullengder åpner svært lovende med It’s All In My Mind, en låt som glatt kunne fått en plass på den glimrende Songs From Northern Britain. Men raskt er berg-og dalbanen i gang, og kvaliteten svinger så man blir rent sjøsyk.

I det ene øyeblikket serveres elegante melodier som Save og Cells, mens i det neste fremstår Teenage Fanclub som musikalske tomsinger. Noen gode eksempler på dette er de gudsjammerlige Only With You og Feel. Makan til ubrukelige låter skal man lete lenge etter.

I mange tilfeller virker det som om fokuset i første rekke ligger på å lage så fine harmonier som mulig, i stedet for å konsentrere seg om kvaliteten på selve melodien. Dette er med på å gjøre Man Made til et relativt uspennende album sett under ett.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.