En varslet suksess

En varslet suksess

(Rockefeller, Oslo – lørdag 28. mai 2005)
Foto: Einar Aslaksen


Det er vanskelig å trå feil når man entrer scenen med sekken full av hits, egen blåserrekke, og ikke minst, en fremragende entertainer som frontfigur for et struttende band. For struttende er en passende beskrivelse av hvordan Timbuktu & Damn! fremstod denne lørdagskvelden foran et smekkfullt Rockefeller.

Et sexy låtmateriale
Etter at oppvarmingsact Madcon nok en gang hadde bevist at de er best live, gikk Timbuktu og bestevennen Chords på scenen til Generelt .

I ryggen hadde de det alltid potente funk/soul-bandet Damn!, som gjorde en fremragede jobb med å tilføre Dj Amatos beats en livedimensjon. Timbuktus låtmateriale hadde lett klart å overbevise på egenhånd, slik tilfellet var på John DEE i februar, men de ble det hakket mer sexy når de ble spritet opp med innfallene til et fullt band.

Gulvet svaiet
Hits på hits ble dunket i gang, Timbuktu gjorde det klart at han var kommet for å få alle som en i salen til å danse, og publikum fulgte oppfordringen og danset så mye at gulvet, gjennom store deler av konserten, svaiet I takt med beatsa. Skåningens scenetekke og publikumskontroll er det per dags dato ingen skandinaviske hip hopere som er i nærheten av å kunne møte. Det føltes ekte og uanstrengt, og dansefoten rev seg sakte men sikkert løs fra fatningen.

Bedre enn The Roots
Timbuktu & Damn! er det bandet The Roots en gang var. Det vil si en samspilt, utforutsigbar og fantastisk underholdende ansamling av talentfulle musikere, som vet hva som skal til får å lage fest. Mens veteranene fra Philadelphia virket uopplagte på sin seneste visitt til Oslo, var Timbuktu og vennene energiske og sultne denne lørdagskvelden. Og nettopp derfor er dette kanskje hip hopens beste liveact akkurat nå.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.