On My Way To Absence – Musikk som vokser

On My Way To Absence – Musikk som vokser

Oppfølgeren til Jurados desidert korteste (10 minutter) og største lo-fi ep, Just In Time For Something (2004), krever mye av lytteren. Men den gir samtidig mye tilbake.

Platen inneholder alt i fra nedstrippete singer/songwriter låter ,Fuel, og gode indierock låter ,Night Out For The Downer, som fungerer som feelgoodinnspillet på platen. Hvorvidt Jurado kan kalles positiv, så er dette det nærmeste lydbildet kommer et smil på albumet

Både åpningslåten ,White Center, og spor to ,Lottery, er låter som har fengende melodier med potensiale til å gjøre Damien Jurado like god som Ryan Adams var på Heartbreaker.

Damien har talentet til å knytte lytteren til musikken ved å bruke tekstene som et eget instrument på lik linje med gitaren hans.

Som på 2003 utgivelsen Where Shall You Take Me?, er det den amerikanske middelklassen han fokuserer på. Låtene er små fortellinger som tar for seg hverdagsproblemene og den evige lengselen etter noe bedre og tryggere. Låten Lion Tamer er en slik låt. Og teksten går: “The gun in the drawer, the long distance call, a story to tell”.

Damien kan være like deprimert som Elliot Smith. Men i motsetning til hans suicidale musikalske venner, aner Jurado med den siste linjen på det siste sporet, ”A jealous heart is a heavy heart”, et lys i mørket.

“Grow old with me” synger Damien Jurado og det er det denne platen kommer til å gjøre – vokse med lytteren, forandre seg med tiden og gi mening når ting virker uforståelige.

René Misje

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.