The Tourniquet – Magisk Magnet

The Tourniquet – Magisk Magnet

Gjennom The Tourniquet fortsetter Magnet, eller Even Johansen som han heter i det sivile, med det han er flinkest til: Nemlig å lage og fremføre stemningsfulle og melankolske poplåter i skjæringspunktet mellom elektronika-, pop- og folk.

Lydbildet slik vi kjenner det fra hans to tidligere album og en rekke EP-er er også godt ivaretatt på The Tourniquet. Her er det stemninger, lapsteel, snodige arrangementer og Magnets umiskjennelige stemme som preger uttrykket.

Produksjonen har i all hovedsak foregått i hans eget studio på Norges fineste øy, Askøy utenfor Bergen. Det er Magnet selv, med hjelp av David Aasheim (Kaptein Kaliber) og Jørgen Træen (Sir Dupermann) som står for produksjonen.

Magnet og kompani har likevel fått uvurderlig produsenthjelp av musiker og produsent Jason Falkner, en kar med bakgrunn fra powerpopband som The Grays og Jellyfish, og som også har bidratt produksjonsmessig på diverse utgivelser, deriblant for franske Air.

Dette må tydeligvis ha gjort Magneten godt, for poputrykket har blitt utvidet noe siden forrige utgivelse. Falkners popkunnskap og teft for melodier har tilført The Tourniquet en annen dybde og klang enn det som er utvist på Magnets to tidligere fullengdere. I tillegg har dette gjort albumet litt mer tilgjengelig. Noe som nok vil få Magnet lettere innpass på det amerikanske markedet.

Klarest kommer Falkners innvirkning frem i måten låtene er arrangert på. Det er lagt mer arbeid ned i det vokalmessige, mens mer bruk av harmonivokal også forekommer. Elektronikaelementene er videre tonet ned til fordel for en mer organisk intrumentering. Dette gjør sitt til at The Tourniquet er blitt et imponerende og storslått popkunstverk.

Dersom det absolutt er nødvendig å trekke frem noen enkeltinnslag her er åpningslåten Hold On og Fall At Your Feet denne anmelders favoritter på en plate som ellers inneholder svært få dødpunkter. Om noen i det hele tatt?

Oppsummert har Magnet gjennom The Tourniquet levert et helstøpt album som helt sikkert vil vise seg i stand til å redde en sørgelig sommer og grå høst.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.