Frozen Moments / Seeking My Distance – Drømmende fløyelspop

Frozen Moments / Seeking My Distance – Drømmende fløyelspop

Med en mannlig og kvinnelig vokalist og varsom instrumentering med blant annet piano, og fiolin som det bærende musikalske element, blir det ikke akkurat støy som produseres. Det hele er vart, vakkert og drømmende fremført, hvor vokalist Alexandra Bråten og medvokalist Jo Inge Frøytlog skaper drømmeaktig stemninger.

Musikken er fløyelsmyk og behagelig og den melankolske popmusikken har tydelig røtter i europeisk musikk. På bakgrunn av av at platen er innspilt i Slovenia med strykere fra Slovenia, er det kanskje ikke så rart at Draumir, som tidligere gikk under navnet MIR, har latt seg inspirere av europeiske musikktradisjoner.

Platen er produsert av Chris Eckman som tidligere har gjort det godt som produsent for våre egne Midnight Choir, og som medlem av kritikerroste The Walkabouts. Eckman har gjort en fremragende jobb med bandet, og gitt det et passende lydbilde med utsøkte arrangementer.

Låtene er stort sett glimrende og tilgjengelige, mye takket være de elegante detaljene som likevel ikke overskygger det gode vokalarbeidet Alexandra og Jon Inge bedriver. Best sitter Frozen Moments, Seeking My Distance og Up The Hill, hvorav de to førstnevnte sangene blir å finne på bandets debutalbum. En plate som forøvrig som er ventet utgitt til høsten. Sistelåten No Fashion er ikke så verst den heller, men lider litt av å være EP-ens mest anonyme låt.

Hvis Frozen Moments / Seeking My Distance er representativ for det kommende albumet, går fans av vakker fløyelspop lyse tider i møte. Vi gleder oss!

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.