Revolusjonen er i gang

Revolusjonen er i gang

(Cafe Mono, Oslo – onsdag 15. juni 2005)
Foto: Knut Neerland (knut@panorama.no)

Point Shirley var tilbake i konsertmanesjen i går, en drøy måned etter å ha rundspilt det amerikanske discopunk-kollektivet Out Hud. Og om det skulle være tvil om bandets kvaliteter etter nylanseringen på Blå, så kan dette begraves etter gårsdagens gig. For det er ting ved dette bandet som skriker ”det neste store” i sekundet scenen entres, og produksjon av skitne bassganger og presise trommeslag begynner.

Klærne falt
Låtene de viser frem er kaotisk catchy, og drives fremover av frontfigur Nils Bechs frenetiske dansing. I et øyeblikk bedriver han sportsgymnastikk på scenen, i det neste hopper han ut i publikum og ber dem om å kaste klærne. Oppfordringen følges opp med at det kastes BH-er (!), skjorter og sjal opp på scenen, som Bech begynner å kle både mikrofonstativer og seg selv med. De resterende fire medlemmede av bandet ser man ikke så mye til, de står bare i bakgrunnen tøffe som få, og knuger ut en ene eksepsjonelle låta etter den andre.

Går opp i tet
Uttrykket til Point Shirley ligner unektelig mye på ting legendariske nyveivband som Gang Of Four, Pubic Image Ltd., Television, Liquid Liquid og Joy Division har presentert tidligere. Men så lenge forbildene representerer noe av den beste musikken laget, kan man saktens ikke syte.

Kvintetten gir oss nemlig det musikalske prosjektet vi lenge har ventet på, og danner sammen med de übertalentfulle Monomen, det perfekte spissparet for den nye generasjon norske nyveivband. Derfor er det en mild underdrivelse å si at vi gleder oss til fortsettelsen, og minner om oppmøteplikten neste gang den nye-nyveivens ypperste spiller opp til dans på et lokale i nærheten av deg.

Med andre ord; Revolusjonen er i gang, det er bare å brette opp buksene og begynne å danse!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.