When Worlds Collide (The Adventures Of Beeing And Becoming) – Pålitelige avisgutter

When Worlds Collide (The Adventures Of Beeing And Becoming) – Pålitelige avisgutter

Etter at det først hadde tatt Paperboys ti år å albumdebutere med No Cure For Life i 2002, har de gitt ut materiale som på imponerende vis tåler tidens tann. Og nå, tredje gangen rundt, avleverer de sin beste utgivelse så langt.

When Worlds Collide (The Adventures Of Beeing And Becoming) bæres først og fremst av den ekstremt tighte produksjonen, og Vinnis evig imponerende skills som mikrofonrytter. Frekke og presise beats ypper vekselvis til utagerende dans og til rolige stunder i en armkrok.

Med andre ord låter dette noe i retning av en ung og slentrende hybrid av OutKast, Goodie Mob og Timbuktu. En blanding av uttrykk det nesten er irriterende lett å bli glad i.

Klassiske gladlåter som Slow Down, Wiggle It, Liquid Love og Keep It Cool dukker opp sammen med nedtonede bidrag av typen Comming Of Age, If I Don’t Call og D.O.D (Death Of Decency), som alle bekrefter at avisguttene er å anse som best i engelsk-klassen akkurat nå.

Det som skiller dem fra røkla i norsk hip hop er at de har et overskudd av bunnsolide låter å flyte på, og ikke bare et par singler som fungerer tilstrekkelig.

Derfor er aldri noen reell tvil om at duoen har tatt mål av seg å levere årets beste norske hip hop-plate. Og det er strengt ingen grunn til å tvile på at When Worlds Collide (The Adventures Of Beeing And Becoming) også kommer til å bli stående som nettopp dette ved plateårets slutt.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.