The Journals And Records Of The Continental Congressen – Sprikende debut

The Journals And Records Of The Continental Congressen – Sprikende debut

Congressen er tidligere presentert som en bukett av Kings Of Convenience, Phoenix, Motorpsycho og Queens Of The Stone Age. På EP-en The Journals And Records Of The Continental Congressen gir denne musikalske stilmiksen seg utslag i at sangene endrer stil og hopper mellom sjangere i uvanlig stor grad.

Resultatet er også varierende, fra det usammenhengende og ordinære til vellykkede fusjoner av smått skranglete pop og energisk rock. Som i tilfellet Truth Affects Me. Men best lykkes de med sitt balladestunt Melancholy Ballad, en forklarende tittel som skjuler et enkelt lydbilde med heldig bruk av strykere og bandets ulike vokaler.

Congressen er inne på en del bra her. Først og fremst på de nevnte sporene. Men de klarer ikke heve det endelige resultatet opp til et høyt nok nivå til at The Journals And Records Of The Continental Congressen står tilbake som mer enn en middels god utgivelse. Men tatt i betraktning at dette er bandets første forsøk og en selvfinansiert utgivelse skal vi ikke se bort fra at de har mer å fare med.

Etter innspillingen av EP-en og noen heldige live-opptredner har ting imidlertid begynt å skje rundt Congressen. De skal tilbringe sommeren i Kragerø der de skal spille inn sin første fullengder. Og i dag spiller de på Norwegian Woods NRK P1-scene for nye og lovende band; Underwood.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.