Who Is Mike Jones? – Godt spørsmål, dårlige svar

Who Is Mike Jones? – Godt spørsmål, dårlige svar

Huff og atter huff! Selv om Houston-rapperen Mike Jones sikkert har ment dette godt, er det ikke til å komme unna at andreplaten hans Who is Mike Jones? er bemerkelsesverdig slapp. Når Jones i utgangspunktet ikke er noen stor rapper, og beatsa heller ikke passer ham, blir det trått å imponere. Det er en fair andel av gode samples her, det skal sies, men de brukes på en måte som ikke makter å heve Mike Jones spede forsøk på mikken.

For hver gang Mike Jones griper mikken, er det som å høre noen råkjøre med knusktørr svamp på en skoletavle (les: udigg). Rimene føles kunstig knyttet/limt på beatsa, som et desperat forsøk på å få låtene til å henge sammen før plateselskapets klamme pølsefingere pekte på klokken og forlangte et ferdig produkt.

Det som forhindrer at denne platen ikke er en fullblods skandale, er at den innholder et knippe oppegående samples. Men på en annen side; hvis man vil høre søt soulmusikk kan man kanskje likegodt plukke med seg en soulsamler eller to, slik at man slipper å høre på en middelmådig rimsmeds rabling på toppen av godsakene?

Selv om man tar av seg de tykkeste analysebrillene, drikker tett med pils og mentalt jobber med låtene på denne platen, blir de ikke mer enn usedvanlig middelmådige. Og da er det mer fornuftig å bruke ressursene på noe annet, som for eksempel den nye langspilleren til norske Paperboys.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.