Rock & Roll Is Dead – Udødelig Retrorock

Rock & Roll Is Dead – Udødelig Retrorock

Rock & Roll Is Dead starter med Before The Fall, en låt som henspeiler til rockens tidlige epoke med klare henvisninger til blant andre Jerry Lee Lewis. Etter åpningssporet er det mindre Lee Lewis og mer av den rocken som Hellacopters er mest kjent for fra sine tidligere utgivelser. Tredjesporet, Monkeyboy, er fylt med fengende og glad rock som slår an tonen for et album som bør sette lytteren i godt humør. Et album som tross sin dystre tittel, selv bekrefter at ryktet om rockens død er betydelig overdrevet.

Selv om albumet innimellom har noen uheldige spor er disse lang fra noen dødelige skader. Kun nok til å skade Rock & Roll Is Dead såpass at det ikke står frem som Hellacopters beste album. Men med drøyt førti minutter rockemusikk fordelt på tretten spor er det ingen grunn til å ha for mye fokus på den uheldige andelen. Snarere glede seg over livgivende rockeøyeblikk som Put Out The Fire og Everything’s Is On T.V. der bandet viser oss grunnene til det stadig snakkes om hvorfor og når disse svenskene skal få sitt virkelig store gjennombrudd.

Det er i alle fall ikke mangel på glad rock med gode riff og fengende tekstlinjer som hindrer bandet i å ta et par steg opp mot rockens stjernehimmel. Men gjennombruddet har vært varslet i lang tid nå og det er jo mulig at tittelen på albumets siste spor blir en selvoppfyllende profeti for Hellacopters, Time Got No Time To Wait For Me.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.