Categories: Plater

1997 – 2004 – Samlet galskap

Karl Marx Stadt er altså soloprosjektet til Chritian Gierdens som også har gjort seg bemerket i breakcoreprosjektet Society Suckers sammen med Sebastian Sellrich.

1997 – 2004 er satt sammen av en tidligere vinylutgivelse (1997-2001), samt en bolk med nytt materiale i form av 2001 – 2004, som også blir sluppet på vinyl i disse dager. Denne platen er derfor delt opp i to, der de første sporene er fra 1997 – 2004, og de påfølgende seks er fra 2001 – 2004.

Karl Marx Stadt er på ingen måte det enkleste å gi seg i kast med. Uttrykket svaier mellom den mest brutale breakcore, og den melodiøse knotteskruer elektonika. Det vil si at det er rom for et elsk/hat forhold til denne platen.

For undertegnede fortoner det seg i alle fall slik at de kompromissløse bass-og lydmonsterbidragene som finnes på en måte blir nøytralisert av de rolige innslagene. En personlig favoritt, og et yppelig eksempel på dette, er skivas siste innslag, All I Wanna Do. Sheryl Crows låt ved samme navn, All I Wanna Do, fusjoneres med Becks Loser og legger til et par lag med breakcore og Donald Duck-pitchet sirkuspop.

Alt i alt er det flere gode øyeblikk her enn ufordragelige, og de største høydepunktene er såpass kule at de ikke kan forbigåes i stillhet. 1997 – 2004 får i alle fall maksimal uttelling på skalaen for rare innfall og snodige machups.

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago