From The Earth To The Spheres Vol. 3 – Skikkelig nifse saker

From The Earth To The Spheres Vol. 3 – Skikkelig nifse saker

Opax Records fortsetter den futuristiske splitserien From The Earth To The Spheres. Denne gang med en plate delt mellom Jackie-O Motherfucker og My Cat Is An Alien.

Splitplatens ene bidrag, Breaking er det Jackie-O Motherfucker som står for, og trekker oss ned mot undergrunnen, og et sted der det kontinuerlig popper opp forpinte hyl og skeive lydkomboer. På drøye 18 minuttene kvernes det frem en fortelling i lyder og effekter det krever en voksen mengde tålmodighet for å henge med på. Det dystert og hardt, mens også levende og spennende.

My Cat Is An Aliens bidrag til platen, Blank View, er en 20 minutter lang improvisasjon der hovedingrediensene er pipende støy, progressive trommer og snedige løsninger.

Dette kollekivet, som er ledet av Tom Greenwood, gjør alt hva det kan for utfordre musikalske grenser. Det lykkes også å skape et parallelt univers som det mer spennende og interessant enn behagelig å opphode seg i. Såre, ikke-velbale hvin jobber sammen med maltrakterte gitarhooks og vrengte xylophoner for å lage en god gammeldags grøsser av en proglåt. På ingen måte noen hyggelig og varm lytteropplevelse, men fascinerende er det i massevis.

Innholdet på From The Earth To The Spheres Vol. 3 er ikke musikk du setter på for å kose deg ved kaminen. Men det er en yppelig påminnelse om at det fortsatt finnes musikere som setter musikalsk nybrott i førersete.

PS! Platen kan du kjøpe her.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.