Strings & Drum Mashines – Stillestående eleganse

Strings & Drum Mashines – Stillestående eleganse

Gavuana prosjektet til er den London-baserte grekeren Athanasios Argianas, og Strings & Drums Mashines er hans første ordentlige plate etter at EPen Warm Industries kom i 2003.

Det skal sies at det er litt vanskelig å sette denne musikken i bås, men den mest dekkende er nok filmmusikk, eller mer presist, filmscore.

For det finnes ingen bidrag av vokal her, og alle låtene flyter av sted uten å gjøre noe stort nummer ut av seg. Lyden er for det aller meste neddempet og fin, og det er meget anvendelig som bakgrunnsmusikk hvis man skal gjøre noe konstruktivt, som for eksempel å lese en god bok eller ta en power nap på sofaen.

Enda bedre passer nok dette hvis man har planer om å lage en polsk kunstfilm om forviklinger knyttet til fødsel, oppvekst og alderdom. Da er det ikke umulig at Hr. Argianas er mannen å kontakte, ettersom han vet hva som skal til for å lage musikk som passer til mange forskjellige settinger. Den utstrakte bruken av lette fioliner og snedige elektroniske blip-blop-lyder, gir lydbildet et positivt og oppløftende sound.

Dette er kanskje ikke den første platen man sjekker ut, men den verdt å plukke med seg om preferansene kan nøstes tilbake til ting som kommer ut på plateselskapet Krank (Stars Of Lid, Pan America, Accustic Daughters, Loscil etc).

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.