Scroll To Top

Brigadoon – En varig sommerflørt

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Det er sjelden vits å spare på kruttet når man lager popmusikk, et poeng Vancouver-gruppen P:ano har tatt til seg. For på sin tredje langspiller hoster de opp hele 24 bunnsolide popkomposisjoner, som samler de trådene fra Beach Boys 20/20, Yo La Tengo And Then Nothing Turned Itself Inside-Out og Ladybug Transistors Albemarle Sound. Resultatet er en uimotståelig samling av sommermarinerte hits.

Gruppen, som består av Nick Krgovichm, Julia Chirka, Justin Kellam og Larissa Loyva, har siden debuten It’s Dark It’s And It’s Summer utviket lo-fi-soundet sitt betraktelig.

Og på Brigadoon låter de altså som en lekende popskvadron på søken etter surmulende gråtasser å redde med sin kjærlige glapop. Låtene er herlig avbalanserte, og lukten av saltvann, solkrem og smeltet vaniljeis siver ut av platen like tykt som osen fra en overtent engangsgrill.

En overdådig menge spor til tross; kanadiske P:ano har snekret sammen en samling poplåter det er lett å bli forelsket i. Litt som en sommerflørt som varer hele sommeren, alternativt til platen er ødelagt av overspilling.

Akkurat som det er vanskelig å bli lei av å være forelsket, er det vanskelig å bli mett på dansede blåseinstrumenter, pen korsang og lag med lure trommer. Og nettopp derfor er dette en skive man bør unne seg før man setter kursen mot badestrand eller representering i parken.

PS! Platen kan du kjøpe her.

Om skribenten

Andreas Haslegaard

kommentarer