Songs From A Blue Country – Originalene er best

Songs From A Blue Country – Originalene er best

Det er ingen tvil om at Jan Vardøen kan sitt fag. Han er en utmerket sanger og på sitt beste er han også en god låtskriver. Denne gangen har Jan Vardøen tolket tolv låter som hovedsaklig er hentet fra countrymusikkens rikholdige sangbok, samt Raining In Nashville som han har skrevet selv.

Det hele blir fremført med Vardøens fløyelsmyke stemme, og en gjeng musikere med Kjell Pop og Steinar Østlie i spissen, gjør sjelden stygge feil. Best fungerer det på Bruce Springsteens Tougher Than The Rest, tåreperseren There Stands The Glass og Hank Snow-slageren Wild Side Of Life. På disse låtene passer de sofistikerte arrangementene hånd i hanske med Vardøens stemmeprakt.

Han tar seg store friheter med Leonard Cohens klassiker Hallelujah. Vardøen og Co. Pakker låten inn i et heller ukledelig oppløftende og svingende countrypop-arrangement som ikke er i nærheten av å yte låten den nødvendige respekt. Ellers gjør Vardøen helt greie versjoner av låter hentet fra sangkatalogen til blant andre The Handsome Family, Burt Bacharach, Willie DeVille og Gram Parsons, uten at han alltid klarer å tilføre sangene det lille ekstra.

Songs From A Blue Country er blitt et album det til tider er helt greit å lytte til, men som bare blir en påminnelse om hvor gode originalene egentlig er. Jan Vardøen har levert et pent og pyntelig album som også blir en tanke for kjedelig til å imponere.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.