La Foret – Kunsten å overraske

La Foret – Kunsten å overraske

Det kan virke som om unge menn med personlige problemer har en egen evne til å lage suveren musikk. En av de som svarer til denne beskrivelsen er Jamie Steward, hovedmannen bak prosjektet Xiu Xiu. Når dette prosjektets fjerde plate er ute på markedet, er det bare å ta av seg hatten for hvordan de alltid klarer å overraske.

For mens låtene kanskje tar utgangspunkt i mer tradisjonell låtskriving, er aldri den kraftige venstresvingen mot støyhelvete langt unna. Ta for eksempel det lekre kuttet Muppet Face, der vi først blir servert en rolig, behersket popmelodi som snart tar en kraftig tørn mot en tett skog av hylende, hvitt støy.

Dette sporet fanger La Foret som plate i et nøtteskall. Dette er skjør pop og aggressive støyangrep om hverandre på en måte som aldri stopper å fascinere. Bare så det er sagt; tekstmessig er det også nok depressiv poesi her til å ta knekken på en lykkelig alv, og bør følgelig holdes langt unna suicidale personer med rødvinsflekker på tennene.

Bright Eyes, The Books og post-Japan-utgaven av David Sylvian kan være pålitelige pointere til Xiu Xius univers. Det kommersielle potensialet fortsatt helt fraværende, men kredkonoten til Xiu Xiu vil bare fortsette å vokse etter hvert som tiden går og platene blir flere. Spennende musikk, rett og slett!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.