All Things Fixable – Avanserte Alias

All Things Fixable – Avanserte Alias

Alias er, som de andre godgutta på Anticon-etiketten, svært opptatt av lyder. Den beste måten å lytte til denne platen på, som samler materiale han har laget i perioden 2002 – 2004 , er derfor gjennom hodetelefoner som en fortelling i avanserte lydlag og effekter.

For han er og blir en mester i å koke opp gode, progressive beats, denne Alias. Men litt for ofte blir disse stående for alene, og savnet av en drivende MC blir påtagelig.

På denne platen remixer han en tidligere uutgitt låt signert Anticon-gründer Sole, fra perioden da han lagde sitt beste album så langt, Selling Live Water. Dette kuttet viser nettopp at Alis smarte beats låter best når de spilles opp imot fyrige rappere av Soles gemytt.

Det hadde derfor vært staselig om rimsmeder av kaliber Doseone eller Sage Francis hadde vært med å laget ytterligere huskestue. Selv om det er kult nok å høre på lure lyder i mangedoblede lag, hadde det gjort seg med litt mer verbal ugang her og der.

All Things Fixable er derfor en bra plate, som kunne vært enda noen hakk bedre hadde den rommet flere bidrag fra hardtrimende MCer av den alternative hip hop-skolen. Men er man fan av Alias knotteskruing fra før av, er det ingen grunn til å ikke handle inn denne platen også. Stødig og god som den tross alt er.

PS! Platen kan du kjøpe her.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.