Scroll To Top

Soft Dangerous Shores – Jobber mye, selger lite

Karakter

”And I know it’s only noise, anything I say” synger Chris Whitley med angst i stemmen på låten City Of Women. Et sitat og en stemming som beskriver det meste av .

Det er ikke før mot slutten av albumet, på sporet Her Furious Angles, at det lysner noe og Whitley gir oss et lite pusterom fra sitt velgjorte og innestengte univers. Et univers som fysisks ligger plassert i Texas, mens det musikalsk befinner seg i krysningen mellom blues, roots, rock og singer/songwriter.

Chris Whitley er utvilsomt en dyktig låtskriver og viser på dette albumet styrke gjentatte ganger. Han evner å skape sitt eget musikalske uttrykk med tilsynelatende enkle grep. Kjernen i uttrykket er gjerne Whitleys dyktige og karakteristiske gitarspill og den ikke alltid like dyktige, men også karakteristiske vokalen.

Til tross for dette faller Whitley med denne utgivelsen, i likhet med enkelte av hans tidligere album, i den fellen der han gjentar seg selv litt i overkant mye. Man kan få inntrykk av at den dyktige låtskriveren med hell kunne latt det gå noe lengre tid mellom utgivelsene sine og spart på de gode låtene til han fikk samlet en bukett med låter som fremstår som mer spennende for lytteren. Chris Whitley er da også en musiker som selger langt mindre enn hans talent kunne tilsi.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer