Second Swing EP – La det swinge, la det rock’n’roll

Second Swing EP – La det swinge, la det rock’n’roll

Norske Autotune er et bra band. Ikke bra i flinkisbetydningen, men på en rå og maskulin, kick-ass måte. Egentlig er det ingenting ved dette bandet som det er mulig å misslike. Liker man rock’n’roll, så liker man også Autotune. Så enkelt er det bare.

«Hvorfor så bastant, kjære anmelder?», er det sikkert noen nihilister som undrer seg grønn på. Det er vel mulig å like rock uten nødvendigvis å få rockfot av dette firehodede punk-garsjerock beistet fra Oslos undergrunn? Svaret er nei, det er ikke mulig å kalle seg en disippel av den gamle rockskolen om man ikke kjenner adrenalinet dundre ut i kroppen når Second Swing EP freses i gang.

Grunnen til dette er at gruppen henter frem det tunge riff fra garasjerockens storhetsperiode, 1965-1968, og gjør dem til sine egne. The Sonics, The Kingsmen, for å ikke snakke om våre egne legender Cosmic Dropouts er noen inspirasjonskilder som ligger tykt over EP-ens fire rastløse kutt. Når sant skal sies, og det skal det jo ofte, så er det usikkert om norsk garasjerock har vært mer viril siden nettopp Cosmic Dropouts velmaktsdager, enn hva tilfellet er med Autotune

Det låter kanskje ikke perfekt, men vanvittig kult å høre på er det uansett. Kjøp derfor denne hyggelige EP-en, spill den høyt og så ofte du kan. Om den ikke sikrer fred på jord, så gir den i alle fall øresus og god stemning i lange baner. Og det er jo to ting man aldri må gå for lenge uten.

NB!Albumet er å få kjøpt hos Mother Ocean Records.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.