The Will To Live – Fantastisk ensformig og vel så kjedelig

The Will To Live – Fantastisk ensformig og vel så kjedelig

At emo punk-band med smått patetiske tekster om hvor vanskelig det er å vokse opp aldri slutter å slå an blant desperat ungdom ”over there” ,er et mysterium som neppe lar seg løse. Det finnes etter hvert mange av disse bandene og like sjeldent som de er mange er det noen som faktisk klarer å imponere med noenlunde ok låtmateriale. Australske Day Of Contemp er på ingen måte et av disse.

Deres andre utgivelse The Will To Live er et minialbum som skuffer mer og mer for hver gjennomlytting. Day Of Contempt serverer seks låter med skremmende like riff, skuffende like refreng og en helt utrolig ensformig oppbygging.

Den største variasjonen er om det er brølevokalen eller den mer myke syngende stemmen som kommer først, noe de veksler ganske så 50/50 på gjennom albumet. Ikke nok med at variasjonen er så og si fraværende, det er i tillegg to forbannet tamme typer vokale prestasjoner vi blir presentert for. Brølingen er alt annet enn troverdig og syngingen blir bare uinteressant.

Produksjonen er av det glattpolerte slaget og er med på å gjøre hele inntrykket så tamt at det nesten er til å miste pusten av, Akkurat det har nok kanskje vært meningen da det er det som selger for tiden. Epitaph er nok derfor godt fornøyd med Josh Abraham

Hadde enda denne ene låten som spilles på seks forskjellig vis vært bare litt interessant så kunne kanskje Day Of Contempt fortjent å selge så mange plater som de faktisk gjør.

For dette her er så glatt produsert og pakket så fullt av teenage angst og passiv aggressive tendenser at enhver kid med fascinasjon for AFI og lignende dyster sminkepunk vil løpe og kjøpe skiven så fort de får høre om den. Men nei, saken er den at The Will To Live er et patetisk repetetivt makkverk uten den minste antydning av talent.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.