Sweden We Got A Problem – Morsomme pøbler

Sweden We Got A Problem – Morsomme pøbler

Da Quit Your Dayjob spilte på Café Mono under årets utgave å av Øyafestivalens klubbdag, proklamerte de at det eneste man trenger å huske på når man spiller i rockeband, er at man aldri må stemme gitaren.

Med denne informasjonen tilgjengelig, er det enklere å forstå hvilken misjon bandet har. De er ikke snauere enn at de skal frelse den uskyldige popverden med sin hardhendte pyschosurfdiscopunk, koste hva det koste vil. Og da kan man ikke stemme gitarene sine. En naturlig konsekvens av å spille pyschosurfdiscopunk er at gitarene hele tiden må få leve sitt eget liv, i en ståkende samlivsdans med krasse synther og ustabile trommer.

Deres fremste våpen i denne misjonen kan man høre på Sweden We Got A Problem. En plate som er akkurat så syk som man kunne frykte/håpe. På en halvtime lirer de av seg 18 spor i et forrykende tempo, der noe av det er riktig så bra, mens andre deler av det er bare rent ut odd.

Tittelkuttet Sweden We Got A Problem er raft, det samme kan sies om låter som Pissing On A Panda og Brain In Vain. Selv om andelen av fete spor er større enn andelen mindre tiltalende bidrag, blir denne platen for mye av det rare til å kunne bli en stayer i spilleren. Det er stor stas i små doser, men rett så masete i lengden.

PS: Sjekk ut Quit Your Dayjob når de turnerer det norske land senere i høst. Det er en opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.