Scroll To Top

A Second Line for New Orleans

Gateparaden går fra Stortorvet kl. 12.00. med blant andre Kampen Janitsjarorkester. Konserten finner sted i Gamle Logen og begynner kl. 20.00. Her kan publikum høre Morten Gunnar Larsen, Big Chief Jazzband, Tord Gustavsen, Caledonia Jazzband (ingressbildet) og Dr. Bekken (bildet). Appell ved statsråd Valgerd Svarstad Haugland.

Orkanen Katrina har forårsaket ufattelige skader i Louisiana, Mississippi og Alabama. Ennå er det for tidlig å si noe om skadenes omfang, men det er klart at hundretusener har fått hjemmene sine ødelagt. Tusener kan ha omkommet og en lang rekke kulturelle minnesmerker er totalskadet. I New Orleans, jazzens vugge, har det i tillegg vært tilløp til opptøyer og lovløse tilstander.

Second Line er et uttrykk fra New Orleans og viser til de som følger etter orkesteret i en parade eller en begravelse. Med denne markeringen ønsker landets jazzentusiaster å forme en Second Line for New Orleans og vise sin solidaritet og støtte til de som er rammet.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer