Sky-Fi Beatitude – Kronprins Magnus

Sky-Fi Beatitude – Kronprins Magnus

I en stemning av 60-tallets nervøse, spennende og fascinerende romfartseventyr åpner Magnus Moriarty ™ albumet Sky-Fi Beatitude med sprakende radiokommunikasjon som får en til å tenke på både heroiske månelandinger og mislykkede romferder.

Spor nummer to er en riktig perle på dette albumet, et trivelig eksempel på hvor godt Magnus Moriarty ™ ’s folkrock- influerte popmusikk kan fungerer. Dette er melankolsk musikk til å bli i godt humør av. “This I heard in a bar underneath the golden star”, skaper rammene rundt det tredje sporet, Bring On The Captain, og bringer oss over på Magnus Moriarty ™ sitt talent for tekstskriving. Den virker uanstrengt og sikkert der ordene kommer naturlig på en måte som får en til å tenke på poeter som Nick Drake og Syd Barret. Musikalsk er dette heller ikke helt ulikt to de nevnte klassikerne.

Det er disse åpningssporene som utgjør albumets ypperste høydepunkt. Ikke fordi resten er lavpunkt, men fordi disse åpningssporene er så veldig sterke. Mot slutten av albumet kommer Hank The Batmobile Joyrider og Exit Emergency Airport som gir platen en verdig avslutning og overbeviser lytteren en gang for alle om at Magnus Moriarty ™ sin kombinasjon av blant annet sekstitallsmusikk og et futuristisk lydunivers er meget vellykket og lyttervennlig. Denne cd’en, eller cd-r’en som det egentlig er, inneholder rett og slett sjeldent god, spennende og original musikk, med ditto tekster. Som bare blir bedre og bedre jo flere ganger man hører den. Royalt bra, rett og slett!

Albumet er sluppet på plateselskapet Metronomicon Audio, et spennende lite selskap som er godt gjemt i Oslogryta, men vel verdt å besøke. Ikke minst for å kjøpe Sky-Fi Beatitude. Sjekk katalogen deres på www.metronomiconaudio.net .

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.