The Golden Morning Breaks – Stille som mus

The Golden Morning Breaks – Stille som mus

Franske Cècilie Schott, eller Colleen som hun ynder å kalle seg, er en spennende musiker. Da hun i 2003 slapp debutlangspilleren Everyone Alive Wants Answers presenterte hun en lekker blanding av sampels, arrangementer og sanger som var litt til venstre for det ting man hadde hørt før innenfor post-rock-sjangeren.

Når hun nå er ute med sin andre fullspiller, The Golden Morning Breaks, har hun latt sampleren stå hjemme og gitt seg i kast med å lage musikken på egenhånd. Hun kunne håndtere en del instrumenter fra før av, ettersom hun har erfaring fra obskure pop og rockband tidligere i karrieren. Men en ikke ubetydelig andel av instrumentene som er å høre på skiva, plukket hun altså opp og lærte seg for første gang under innspillingen.

Og det er et smekkert stykke plate hun avleverer. Hun har intet hastverk, og hun bruker derfor god tid på male minimalistiske lydbilder som trekker lytteren med ned i et hypnotisk dragsug. Har du først satt deg ned for å høre, så er det høyst sannsynlig at du blir sittende til den er slutt og platen må snus.

Eller, sagt på en annen måte, har du bakrus eller bare et hode fullt av tunge tanker, er det knapt noe som passer bedre til å ta det onde ved roten, enn denne skiva. Kanskje for stillestående og tyst for noen, men er man i det rette humøret, kan en stor lytteropplevelse påregnes.

NB!Albumet er å få kjøpt hos dotshop.se.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.