Cowboyer og indianere møtes i våre to største byer

Cowboyer og indianere møtes i våre to største byer

Foto: Per Ole Hagen (Sergeant Petter) og Nils F. Skumsvoll (Paal Flaata)

Hver fredag i NRK P1 byr Tom SkjeklesætherCowboy & Indianer. Etter eget utsagn et fordomsfritt program hvor lytterne får høre mye de ikke visste var countrymusikk. Det er i denne ånden festivalen avholdes og det kommer en rekke artister innen Cowboy & Indianer-spekteret som fanger vidt og bredt innen country, honky tonk, singer/songwriter, alternativ country, bluegrass og gospel.

I Oslo og Bergen
Festivalen varer fra 5. til 11. oktober og presenterer altså i løpet av disse dagene noen av de mest spennende artistene, med opphav i henholdsvis fra USA, Sverige og Norge, innen et utvidet countrybegrep.

Fotograf: Per Ole HagenFørste band ut er Holly Williams som inntar scenen hos Kamelon i Bergen allerede i morgen, onsdag 5. oktober. Hun er familiært belastet med mye amerikansk country, i den senere tid blitt mer inspirert av singer/songwriter-segmentet og serverer nydelig musikk i skjæringspunktet viserock, visepop og roots. Hun spiller på Mono i Oslo dagen etter.

Videre følger de som perler på en snor, med blant andre Lars Winnerbäck, som tidligere i år ga ut Vatten Under Broarna, et album vår anmelder beskrev som ”rett og slett nydelig”. Videre stiller Jason Ringenberg, en legende innenfor alternativ country, og det alternative bandet Devil In A Woodpile, som beskrives ved at de kunne like gjerne stått på et gatehjørne i Memphis på begynnelsen av forrige århundret.

Mye norsk
Videre er det sterke norske navn som Paal Flaata, mannen som sies å inneha Norges flotteste stemme. Sergeant Petter og hans lekne poplåter og småskjeve countrymusikk. Da han opptrådde på Garage tidligere i år skrev vår anmelder ” En konsert med Sergeant Petter er så nær som alltid et positivt musikalsk møte. Oppvisningen på Garage Oslo onsdag kveld var intet unntak.”

Onkel Tuka med deres blanding av amerikansk folk og punkrock, samt duoen Tine Valland og Liz Tove Vespestad i Somebody’s Darling, er også blant artistene som stiller opp.

Men detter er bare noen av aktørene som stille ropp på Cowboy & Indianer-festival. Den komplette festivaloversikten finner du på festivalens egne hjemmesider.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.