Where You Live – Støtt som fjell

Where You Live – Støtt som fjell

Where You Live er altså enda et sterkt album fra Tracy Chapman, og hun skuffer nok ingen med denne utgivelsen. Hennes folk-inspirerte og rolige musikk er muligens noen hakk mørkere til sinns enn tidligere utgivelser, men den fremføres fortsatt med tilstrekkelig sting og kraft.

Kraft ligger det også i tekstene hennes. Hun synger i all hovedsak om de store spørsmålene i livet. Slikt krever en del av tekstformidleren, da det er lett å falle igjennom. Tracy Chapman er ikke en artist som faller gjennom. Iallfall ikke her. Hun står derimot fjellstøtt. Med en stemme som både er følsom, sterk og troverdig.

Chapman er blitt en rutinert kvinne innen singer/songwriter-sjangeren og høster rikelig av denne erfaringen. På dette albumet står hun ikke bare for all tekst og melodi, men er også produsent sammen med Tchad Blake (som tidligere blant annet har jobbet med Tom Waits).

Where You Live er likevel en utgivelse uten spesielle høydepunkter som befinner seg i en posisjon som gjør at de kan trekkes nevneverdig frem. Det er snarere helheten og jevnheten med dette albumet som imponerer.

Det er ikke sikkert Tracy Chapman vinner mange nye lyttere med Where You Live, men hun omfavner i det minste sin fanskare på en måte som de helt sikkert vet å sette pris på.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.