Pocket Revolution – Utfordrende, mektig og stilfullt

Pocket Revolution – Utfordrende, mektig og stilfullt

Det begynner å bli en stund siden sist vi hørte fra Tom Barman og resten av de belgiske støypoperne i dEUS. Faktisk er det gått hele seks år siden The Ideal Crash så dagens lys. Etter å ha fordøyd deres siste album Pocket Revolution er det en glede å meddele at dEUS virkelig er tilbake slik vi liker dem. De er kreative, melodiøse, utfordrende og ikke minst veldig solide.

Pocket Revolution er på ingen måte et album det er lett å svelge gjennom sine vel seksti minutter. Mange av låtene er langdryge, og det virker i utgangspunktet som gruppen spiller på vel mange strenger. Den røde tråden virker således vanskelig å finne. Men etter hvert som en kommer seg inn i materien maner det seg frem et deilig stort verk med en stor detaljrikdom.

En av Pocket Revolutions virkelige styrker er den store variasjonen i låtmaterialet. Det åpner med den syv minutter lange og sakte oppbyggende støyperlen Bad Timing, før det derfra tones ned gjennom den svale 7 Days, 7 Weeks. Deretter blir det funky og støyende i form av Stop-Start Nature, som for øvrig har et gnistrende refreng.

Funky er det også på dansevennlige If You Don’t Get What You Want, og ikke minst den herlig sexy og lavmælte What We Talk About (When We Talk About Love). Med en basslinje det ikke er det minste vanskelig å gi seg hen til. Aller best er kanskje likevel tittelsporet. Pocket Revolution starter rolig, men utvikler seg til å bli en soulpreget bombe når den smeller av i refrenget.

Det er uproblematisk å fortsette å hente frem gode eksempler på låter, for det er en nytelse å sette seg inn i dEUS musikk her. Å lytte hengivent til detaljene som stadig utfolder seg gir mening.

Albumet er krevende, og kan føles vel langtekkelig mot slutten. Men følelsen er så forbannet verdt det for den som klarer å fordøye hele måltidet.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.