De Aller Beste – De aller verste

De Aller Beste – De aller verste

Blant gruppene som hadde fortjent en solid oppstrammer finner vi altså Trang Fødsel. Gruppen som gjennom det siste tiåret har herjet salgslistene med plater som Hybel (1997), Damp (1999) og Feber (2002). Ensemblet fikk sammen med et annet tragikomisk band, Postgirobygget, en stor tilhengerskare som kjøpte plater og konsertbilletter over en lav sko.

Vel, for å gjøre en lang historie kort, så ble disse menneskene lurt. Lurt til å tro at Trang Fødsel er et bra band, da de egentlig alltid har vært og forblir et horribelt dårlig ett. For å underbygge dette sitt ettermæle som et skabbete band, har de nå dyttet ut samleplaten De Aller Beste.

Den rommer atten låter, hvor tre er splitter nye. Mye meningssløs musikk med andre ord. En mer riktig tittel på samlingen ville kanskje ha vært De Aller Verste, da dette knippet låter er direkte vondt å høre på.

Kjipe låter, med tilhørende plagsomme tekster, strømmmer på, en etter en, og sender tankene rett mot den skandinaviske dansebandeliten. Huttemegtu!

Det verste er det egentlig hvor forbannet catchy Trang Fødsel likevel låter. For et par dager siden, da undertegnede var på en tur med offentlig kommunikasjon, valgte en skokk muntre barneskolebarn å synge utvalgte Trang Fødsel-klassikere som Kursiv og Drømmedame. Høyt, falskt og jævlig – hele bussturen gjennom…

Noe som skulle tilsi at i den grad man ønsker å bekjempe luftforurensning i byene, start for all del hos de som har masterteipene til dette bandet, og få disse båndene ødelagt. Trang Fødsel har gjort nok skade, om de ikke også skulle få anledning til å besudle en ny generasjon frisk norsk ungdom.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.