Excerpts From The Diary Of Todd Zilla – Enkel indie fra enkle forhold

Excerpts From The Diary Of Todd Zilla – Enkel indie fra enkle forhold

Halvveis i arbeidet med sitt neste fullengder-album fikk Jason Lytle, mannen bak Grandaddy, behov for å jobbe med enklere metoder og i enklere omgivelser. Det han kaller «studio A», der han spilte inn sitt forrige album Sumday, som er lokalisert til Lytles stue og kjøkken, ble forkastet til fordel for «studio B», som er installert på soverommet.

I disse omgivelsene skapte han dette lille venteprosjektet som består av syv spor som til sammen utgjør en halv time med musikk. Et prosjekt der han i aller høyeste grad har klart å skape noen små musikalske perler.

Det hele åpner med den energisk vakre Pull The Curtains. Her varieres det mellom fengende gitarsolo, ditto refreng og som går over til stille og rolige vokalpartier. En låt som opprinnelig var planlagt å komme med på Sumday, men som ble til en lykkelig start på Excerpts From The Diary Of Todd Zill.

Utgivelsen er i stor grad synthdrevet, tidvis temmelig eksperimentelt, men aldri slitsomt for lytteren. Dette er ikke minst lett å spore i Cinderland og F**k The Valley Fudge. Sistnevnte åpner pent og rolig med Jason og pianoet, og ender med en ett minutts dempet og ubestemmelig støysekvens.

Mot slutten av minialbumet er det ryddet plass til noen lystige toner blandet med frustrert sinne. Som i Florida og i den helt rolige Goodbye?. Når platens halve time med musikk er ferdigspilt sitter vi tilbake med masser av musikalske inntrykk – definitivt nok til å fylle tiden frem mot albumet som er planlagt å komme ut i 2006.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.