Hyllest til Ramones

Hyllest til Ramones

Foto: Ketil Pettersen, Petter L. Solberg og Promo

Plateprosjektet ble startet i mars 2005 av fire Ramones-entusiaster fra Tvedestrand, og innspillingene har foregått hele sommeren. Mesteparten av materialet er spilt inn i Seafront Studio i Tvedestrand.

– Samtidig som å hylle våre bortgåtte helter i The Ramones, vil vi også profilere norsk musikk på sitt beste, sier Steinar Edvardsen ved Seafront.

Fotograf: Petter L. Solberg

Band med ulik bakgrunn
Det er en blanding av kjente og ukjente band som sammen bidrar til å utgjøre denne plata, som igjen vil hjelpe hverandre frem i lyset.

– Dette var også en stor del av grunnideen når prosjektet først ble unnfanget. Og å vise hvordan alle disse banda, med så forskjellige bakgrunner, kan enes om The Ramones som har betydd så mye for så mange, fortsetter Steinar Edvardsen.

Alle som har bidratt på plata har på en eller annen måte et forhold til The Ramones og har stilt opp gratis for å hedre bandet. Blant bidragsyterne finner vi band som Mohammed (bildet), Backstreet Girls, Silver (bildet under) og Casino Steel fra Norge.

– Vi har også fått gjester fra Sverige (Clawfinger og The Hymans) og USA (The Humps og Brunch Of The Living Dead). Dette er noe vi er spesielt stolte av ettersom de er basert i CBGB i New York, stedet som markerte starten for The Ramones sammen med utallige legendariske punkband, avslutter Edvardsen.

Fotograf: Ketil Pettersen

Hør musikken på nettet
Seafront Studio holder til i den gamle Glasshytta i Tvedestrand. Det stod ferdig vinteren 2004 og de har allerede hatt flere spennende produksjoner.

De vil senere også gi ut Leaving Home som en dobbel vinyl som kommer til å inneholde flere ekstra spor. Bidrag som kom for sent til å komme med på cd-en og andre versjoner. Dato for utgivelse av vinylen er ikke satt, men vil komme i nærmeste fremtid.

Mer info finnes på www.seafrontstudio.no, der man også kan høre noen av bidragene til Leaving Home.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.