Animal Alpha vises frem i Europa

Animal Alpha vises frem i Europa

Foto: Nils F. Skumsvoll, Frode Jørum og Promo

Animal Alpha er det mest potente, nye livebandet som har dukket opp i Norge det siste året. De har egenarten, galskapen og karismaen som skal til for å markere seg i Europa, uttaler musikksjef i NRK P3, Håkon Moslet.

Animal Alpha er allerede på vei ut i verden gjennom de meget profilerte dataspillene NHL 2006 og Burnout, der bandets hit Bundy brukes. Deltakelsen her vant de gjennom en konkurranse på P3s forum for ny norsk musikk, Urørt, tidligere i år.

Eurosonic går av stabelen 12. og 13. januar i Groningen, Nederland. Radiostasjoner fra 25 europeiske land sender band de mener har internasjonalt potensiale til Eurosonic. Eurosonic-konsertene blir tatt opp og sendt på radio i hele Europa, informerer NRK i en pressemelding.

Fotograf: Frode Jørum

Kan gi mange spillejobber
De siste to årene har Ralph Myerz & The Jack Herren Band og Thomas Dybdahl (bildet) vært P3s utsendte på Eurosonic. De har nytt godt av Eurosonics høye deltakelse av konsert- og festivalarrangører.

Ralph Myerz sikret seg spillejobber på en rekke europeiske festivaler, deriblant prestisjetunge Glastonbury, etter sin konsert i 2004. Dybdahl ble booket til ParkPop-festivalen i Nederland etter sin koknsert på Eurosonic 2005. Der fikk han stå på samme scene som sin store helt Elvis Costello. Denne uka legger Dybdahl ut på sin tredje Europa-turné for året.

Et annet norsk band som med stort hell har opptrådt på Eurosonic, er Kaizers Orchestra. De regner konserten på Eurosonic 2003 som starten på sitt europeiske eventyr.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.