Broken Social Scene – En vakker sommerdag

Broken Social Scene – En vakker sommerdag

Etter at Broken Social Scene albumdebuterte i 2001 med Feel Good Lost har det bare gått en vei for bandet – og det er opp. Med sine monumentale poplåter har de sakte, men sikkert lagt indieverden for sine føtter, ledet an av ryktet som et rumpesparkende liveband.

Broken Social Scene er en forrykende plate. Har man først satt seg inn det mannsterke kollektivets univers, er sjansen lik null for at du rygger ut igjen i forakt. En drøy time med drivende gode låter, fremført av musikere som klemmer til så snart muligheten byr seg, har den effekten på deg. Derfor blir det ikke statisk eller trettende, men alltid like friskt og inspirerende å høre på.

På sett og vis er det rettferdig å sammenligne Broken Social Scene med en vakker sommerdag. En av de dagene du har fri, og våkner av at kjæresten pakker nistekurven dere skal ha med på stranden. En av de dagene som bare blir bedre jo eldre den blir, med andre ord.

Det tar tid før låtene løsner, men ferden frem er upåklagelig fri for fartsdumper. Du sitter kanskje stille, men mentalt blir du tatt med på en ferd langt av sted, der vannet er varmt, spriten billig og stemningen uanstendig bra. Broken Social Scene er skiva å sjekke ut om du synes det er bedre å ha deg bra, enn å ha det dårlig. Om det egentlig er en reelt dilemma, får vi heller diskutere en annen gang.

NB: Broken Social Scene spiller på John DEE i Oslo 8. desember.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.