P3 og Norgesnettet samarbeider om Zoom

P3 og Norgesnettet samarbeider om Zoom

Foto: Nils F. Skumsvoll (JohnDoe) og Frode Jørum (Surferosa)

Zoom-turneen og Urørt er viktige arenaer for uetablerte norske band. Derfor føles det helt riktig at de beste Urørt-banda nå får muligheten til å opptre på Zoom-turneen, uttaler P3s musikksjef Håkon Moslet.

Norgesnettet, som blant annet har regien på Zoom-turneen er et nettverk med 24 konsertscener fra Alta i nord til Kristiansand i sør og de stemmer i:

Fotograf: Nils F. Skumsvoll– En kobling mellom Zoom og Urørt er naturlig. Konseptene er to sider av samme sak og samarbeidet vil føre til at langt flere band får spille live for et større publikum enn hva som har vært tilfelle tidligere. At turnéen også får et lokalt tilsnitt, tror vi dessuten er bra for oppslutningen om turnéen, sier Persi Iveland, prosjektleder for Norgesnettet .

Zoom som springbrett
Zoom-turneen har etablert seg som et viktig utstillingsvindu for nye norske band og har vært en årlig begivenhet siden 1998. Banda som har reist land og strand rundt på Zoom-turné, er Ricochets, Surferosa, Silver, Johndoe og Beautiful People. Forut for turneen arrangeres det lokale Zoom-kvelder på en rekke av Norges mest sentrale rockeklubber.

I dette samarbeidet ligger det også at P3 skal ha liveoverføring av en av konsertene på ZoomUrørt-turneen, forteller NRK i en pressemelding.

Slik kvalifiserer man seg til ZoomUrørt-turneen:
Denne høsten kjøres det lokale Zoom-kvelder på Checkpoint Charlie i Stavanger, Hulen i Bergen, Blæst i Trondheim, Sinus i Bodø, Blårock i Tromsø og Mono og Garage i Oslo.

De beste banda fra de lokale Zoom-kveldene kvalifiseres seg til en finale, som finner sted i Oslo 22. og 23. november. Her plukker en fagjury ut to band som sendes ut på ZoomUrørt-turné vinteren 2006. I samarbeid med spillestedene på turneen vil P3s Urørt-redaksjon plukke ut hvilke Urørt-band som får opptre på turneen. Et nytt Urørt-band plukkes ut for hver konsert på turneen som vil ha ca. 15 stoppesteder, hvorav den første er på Bylarm i Tromsø 10. februar.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.