It’s A Bag Of Candy – Søt og moden debutplate

It’s A Bag Of Candy – Søt og moden debutplate

Den Trondheimsbaserte Harstad-jentas snart ett år gamle kritikerroste EP, Four Steps Closer, har ført til skyhøye forventninger foran utgivelsen av debutplaten. EP-en vitnet om ei ung jente med et låtskrivertalent utenom det vanlige. Radiosingelen Dandy viser en mer rocka Valle, og helhetsinntrykket er søtt og vakkert, men samtidig modent og gjennomtenkt.

Det er noe syttitallsaktig over It’s A Bag Of Candy. Det er vanskelig å sette en klar finger på hva det er, for platen har et temmelig variert uttrykk. Man kan blant annet nesten skimte assosiasjoner til Elton Johns bedre syttitallsøyeblikk på låten Easier To innimellom et smårufsete country / rock-preg. Hentydningene mot country kan nok delvis skyldes at platen er spilt inn i Lars Liens studio ”Larsville”. Lien skal blant annet ha mye av æren for Elisabeth Andreassons country-comeback og The International Tussler Societys vellykkede fjorårsplate.

Dette snevet av country passer Marthe Valle utmerket og fører henne litt mer vekk fra fornemmelsene til Norah Jones og Katie Melua som Better Off Without It delvis har ført henne mot. Denne låten som Valle har skrevet i samarbeid med Cadillac-vokalist Per Borten er riktignok likevel et av de beste innslagene i godteposen hennes.

En utrolig fin versjon av The Carpenters-låten We Only Just Begun gir nok en gang assosiasjoner til det glade 70-tall. Her har Valle fått med seg Beezewax-vokalist Kenneth Ishak. Hennes tolkning av låten har fått et mer retro easy-listening preg enn originalen og låten driver i retning mot Dionne Warwick.

Listen over sentrale mennesker i det trønderske musikkmiljøet som på en eller annen måte har bidratt på denne utgivelsen er lang. I tillegg har hun fått med trønder-rockeren selv, Åge Aleksandersen, til å synge duett på engelsk med henne på låten Never Looking Back. Den har blitt en tander, fin låt der Aleksandersen stemmeprakt kommer farlig nært opp til en ung Johnny Cash.

Selv om det likevel er et par låter som er noe tamme, blir de løftet opp av Marthes unike egenart i stemmen. Den er varm, myk og vanvittig behagelig å høre på. It’s A Bag Of Candy kunne fungert utmerket søvndyssende hadde det ikke vært for at den er altfor interessant å lytte til.

Siv Marte Lorås

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.