Disse får spille på by:Larm i Tromsø

Disse får spille på by:Larm i Tromsø

Foto: Pål Sundt (Superfamily), Espen S. Seland (Napoo) og Solveig Stormo Kvam (Elias Jung)

Etter en lang helg i Tromsø for tre uker siden hørte by:Larms demo-jury igjennom 1004 innsendte demoer. I år var det bestemt at antall demoband som skal få spille på bransjetreffet i februar skulle ned til rundt tretti band. På by:Larm i Stavanger tidligere i år var det nærmere femti, og i Bergen i fjor rundt seksti band.

– I utgangspunktet skulle man dermed tro at utvelgelsesprosessen ville bli vanskeligere i år enn tidligere. Dessuten var det i år et veldig høyt nivå på de innsendte bidragene. Men på tross av dette var det faktisk ganske stor enighet i juryen om hvilke band som til slutt skulle med, sier Henning Krane i by:Larm.

Indie og postrock
Blant gruppene som er plukket ut er Superfamily med sitt melodiøse, nesten romantiske punkrock-influerte utttrykk, indie-poperne i Napoo som tidligere i år ga ut sin første EP, Johnston Is Sane og postrockerne i Youth Pictures Of Florence Henderson som fikk vår anmelder til å hente frem toppkarakteren for debutalbumet Unnoticable In A Tiny Town, Invisible In The City tidligere i år: ”… Makan til debut har vårt lille land ikke sett på lang tid. Unnoticable In A Tiny Town… er intet annet enn en sann nytelse, så stilfullt og så inspirerende vakkert gjennomført at det til tider nesten gjør vondt.”

Fotograf: napooBoogaloo er et annet band som er plukket ut. De var også med forrige gang by:Larm var lagt til Tromsø, i 2001. Musikken deres ble den gangen omtalt som en litt mykere utgave av Gluecifer og Hellacopters, og fikk mye skryt – blant annet her i Panorama.

Veldreide rytmer
Trønderbandet Desperado er også tatt med. Deres utgivelser er tatt vel imot og etter å ha hørt igjennom albumet Evacuation i 2004 konkluderte vår mann: ”Desperado blander rock, punk og aller mest hardcore på en gnistrende måte. Drivet er vanvittig, mens vokalist Thomas lirer av seg vræl som det skal mye trening for å følge opp. Rytmene er ellers utrolig presise og veldreide.”

Bandet med det rare navnet, Årabrot, har fått en del oppmerksomhet i det siste der de spiller det vår anmelder definerte som ”… En slags lo-fi grumsemetall, med masse støy og med innslag av thrash og svartmetallflørt. Dette er på mange måter i samme gate som Converge, bare enda mer grumsete.”

En av de lokale representantene i år er Elias Jung, et Tromsø-basert band som fikk vår utsendte til å skrive: ”Elias Jungs musikk smaker av skitne landeveier, mørketidslengsel og generell uslepen nordnorsk melankoli” og sammenlignet dem med musikere som Madrugada, Midnight Choir og Thom Hell«, da han så dem for et drøyt år siden.

Nesten hele lista
Det vil bli plukket ut noen flere band, blant annet innen sjangerne hip hop og metal, men her er den foreløpige listen:

Animal Town
The Apple Falls
Blind Archery Club
Brut Boogaloo
Fotograf: Solveig Stormo KvamThe Captain & Me
The Cheaters
Desperado
Diamond
Elias Jung
The Fernets
The Goo Men
Grand Island
Heroes & Zeroes
Ida Maria
Jake Ziah
Jeremy
Marte Wulff
Monomen
Napoo
Ping
Quasimojo
Rockettothesky
Royal Rooster
Sirka Ragnar
Smalltown Ramblers
Superfamily
The School
Tøyen Airport
Vishnu
Youth Pictures of Florence Henderson
Årabrot

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.