The Moon Was Blue – Utsøkt croonercountry fra veteran

The Moon Was Blue – Utsøkt croonercountry fra veteran

På denne utgivelsen har gamlefar fått med seg sønnen Bobby Bare Jr. og Lambchops Mark Nevers, som begge har gjort en formidabel jobb fra produsentstolen.

The Moon Was Blue er en samling covertolkninger hvor Bobby Bare gjør sine egne versjoner av egne favorittlåter signert andre låtskrivere. Og han kommer i mål med både æren og respekten i behold med noe som kommer til å stå som et nytt musikalsk høydepunkt i mannens lange karriere.

Det hele åpner med en deilig og ubeskrivelig kool tolkning av Are You Sincere, som ikke ufortjent også er plukket ut av Quentin Tarrentino til hans nye film Daltry Calhoun. Allerede her serverer Bare croonercountry med stor innlevelse gjennom en produksjon som er pakket inn i et kledelig Roy Orbison-aktig arrangement. For øvrig en oppskrift som med stort hell er benyttet hele albumet gjennom.

Blant låtene som ligger Bobby Bares hjerte nær, finner vi foruten den nevnte åpningsslåter perler som Yesterday When I Was Young, Love Letters In The Sand og The Ballad Of Lucy Jordan. Sistnevnte ble udødeliggjort av Marianne Faithfull på hennes Broken English-album i 1979. Men det spørs om ikke godeste Bobby her er i ferd med å tangere den bragden i 2005. Resultatet er i alle fall upåklagelig.

Vi skal heller ikke glemme den særs delikate avslutningen i form av Fellow Travelers, som bæres av Bobby Bares kraftfulle stemme, akkompagnert av kor og et barnekor som kommer inn mot slutten og setter et verdig punktum for en usedvanlig utsøkt comeback-utgivelse.

Den gode stemningen vedvarer gjennom hele platen og gjeninnsetter den aldrende veteranen tilbake på tronen som en av countrymusikkens levende legender. Behovet for å fylle tomrommet etter Johnny Cash føles med ett dekket, og Bobby Bare kan etter dette oppleve en ny vår som en av countrymusikkens gudfedre. Det har han også virkelig fortjent med en utgivelse som The Moon Was Blue på CV-en.

NB! I salg fra mandag 7. november 2005.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.