The World According To Pablo – Årets danseplate

Det er ikke første gang Billie The Vision & The Dancers byr opp til dans. Fjorårets debut, I Was So Unpopular In School And Now They`re Giving Me This Bicycle, var et oppkomme av rytmesterke låter med utgangspunkt i akustisk pop med sterke innslag av folk og viser.

Bandets forté er utvilsomt frontfigur og sanger Lars Linquists evner som låtskriver. Sangene er så og si uten unntak melodiøse og enkle men likevel detaljrike, og ikke minst er de dansbare. The World According To Pablo er et konseptalbum om den transseksuelle Pablo, en prostituert i Malmø. Dette er ikke akkurat et tema som er velegnet som utgangspunkt for dansemusikk. Men slik er det likevel blitt.

Tekstene er bånntriste, men melodiene er så oppløftende og drivende at det nærmest er umulig å la være å danse til, selv for en amøbe på dansegulvet som undertegnede. Det er også nok av rolige låter som underbygger de triste tekstene til Lars Linquist og som fungerer minst like godt som de raske dansevennlige melodiene.

Albumet er ikke helt uten svakheter men de blir som uvesentligheter å regne, Hvis du ikke klarer å forføres av låter som Nightmares, A Man From Argentina, Go To Hell, Vamos A Basarnos og Goodnight Sweetheart, er du rett og slett en kald fisk. The World According To Pablo er årets danseplate. Så det så.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.