Honey Blue Star – Alv i husarrest

Honey Blue Star – Alv i husarrest

En ting skal Carrie i alle fall få for på denne debutplaten. Og det er at hun synger uimotståelig fint. Sammen med et mykt og godt lydblide synger hun så barnslig naivt at hjerterota er nødt til å varmes opp. Klokkeklart og drømmende tar hun oss med på en utflukt til et bekymringløst og svevende sted. Et musikalsk landskap som har veivisere til blant annet Mùm, Khonnor og Colleen.

Det vil si et landskap som for det aller meste behager, men som også rommer enkelte momenter utfordrende vendinger. Litt som alv i husarrest, både behagelig og trass i sitt forsøk på å komme seg ut og frem av isolasjon. Ta for eksempel den knalle Cat Power som har alt en god poplåt skal ha. Enkle grep blir av og til så stort og fint at man som lytter mister både munn og mæle. Rett og slett en magisk fin låt!

Hvis man skal utsette noe på Honey Blue Star som skive, så er det at den blir repetitiv. Det blir det for lite variasjon i låtstrukturene, og man tørster etter hvert ett litt mindre sukkersøtt materiale. Men er det søndagsmorgen, og du simpelthen ikke kan få i deg nok sukker og vellyd, ja, så er Carrie din aller beste venn. Og det hele dagen at ende.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.