Are You Dead Yet? – Finsk nedtur

Are You Dead Yet? – Finsk nedtur

Med sin blanding av klassisk heavy metal og dødsmetall har bandet slått stort gjennom også i utlandet. De fleste elementer som kan forventes av et Children Of Bodom-album er så absolutt til stede på Are You Dead Yet.

Heftige gitarsoloer og absurde synthpartier sitter løst, samtidig som vokalist Alexi Laiho skriker og banner seg gjennom ni nye låter. Dette har vært en suksessoppskrift siden 1997, men denne gangen kan det se ut som om bandet har hatt litt trøbbel med den melodiske kreativiteten.

Selv om Are You Dead Yet oser av instrumentell kvalitet, holder det til syvende og sist ikke bare med fancy soloer og raske trommer. Albumets to åpningslåter, Living Dead Beat og tittelsporet Are You Dead Yet, er også de klart beste. Dette er Children Of Bodom som vi blant annet kjenner dem fra den glimrende Follow The Reaper (2000). Refrengene sitter som de skal og alt er fryd og gammen.

Men så skjer det noe uventet. Kvaliteten i melodilinjene faller drastisk, og resten av albumet ebber ut i middelmådighet. Låtene er rett og slett kjedelige. Et godt eksempel på dette er den sørgelige heavy-balladen Punch Me I Bleed, som halter seg fremover i skilpaddetempo.

Som nevnt er Children Of Bodom ekstremt habile musikere, noe de viser til fulle på ett av albumets få høydepunkter Trashed, Lost & Strungout. Men nå er det på tide med en aldri så liten pause for å lete frem de gode melodiene bandet har blitt kjent for.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.