Delorean – Nye bølger fra Spania

Delorean – Nye bølger fra Spania

Om vi noen gang får tilbake Hot Hot Heat, som tydeligvis har blitt redde for å skrive gode låter etter majorovergangen, i god gammel form, er heller tvilsomt. Vi har derfor vært nødt til å søke andre steder.

Men nå kan søket midlertidig innstilles, all den tid det spanske bandet Delorean gjør akkurat de tingene Hot Hot Heat gjorde feil på Elevator helt riktig. De lager uovertruffen nyveiv som oser kvalitet og musikkhistorisk tyngde.

Denne selvtitulerte andreplaten rommer ni låter og klokkes inn på nette 34 minutter. Akkurat passe langt ettersom alle bidragene er like forbløffende bra. Det vil si at fra og med The Wishbones starter showet til White Walls. The White Walls stenger det, finnes det ingen svake øyeblikk. Discofoten har for lengst satt kursen for dansegulvet, og humøret er på vei opp fra kjelleren.

Make Up The Breakdown har altså endelig har fått en verdig lekekamerat i platesamlingen. For det Delorean forteller oss med denne skiva er at det er mulig å lage supertrendy new wave andre steder enn på de britiske øyer. Heldigvis, får vi nesten si. Fans av The Cure, Joy Division, Scritti Politti og selvsagt XTC, bør altså å kjenne sin besøkelsestid. Dette er rett og slett en sabla bra plate!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.