Scroll To Top

In Case We Die – Progressiv godtepose

Karakter

Det er vanskelig se for seg noe annet enn at det australske kollektivet Architecture In Helsinki har lagt gullegget med andreplaten sin, In Case We Die. Gruppen viste riktig nok frem solide ting på debuten Fingers Crossed i fjor, men denne gang virker de hakket mer fokuserte. Noe som gir resultater.

For dette er en real maktdemonstrasjon innen kunsten å bygge opp låter. Melodiene starter ofte pent og pyntelig, før de eksploderer og blir uangripelig store og sterke. Det er som en progressiv godtepose som kontinuerlig fyller seg opp med snacks, uavhengig av hvor mye som spises underveis.

In Case We Die er kort og godt en plate spekket med hitlåter. Låter som bare ligger å venter på å bli spit om i igjen og om igjen, høyere og høyere for hver gang. Lure knep, suveren sang og en anselig mengde overmot, gjør at In Case We Die blir en utgivelse som aldri slutter å overraske.

Paralleller kan trekkes til Broken Social Scene, Enon eller The Arcade Fire, men uten at noen av disse sammenligningene kan beskrives som helt dekkende.

Ikke vær teitingen som står der ved årets slutt som ikke vet om denne utgivelsen. Alle som liker popmusikk med en viss substans vil finne glede i her, og akkurat nå er Architecture In Helsinki alt for bra til å bli oversett.

NB! Architecture In Helsinki spiller i kjelleren hos Garage Oslo i kveld, tisdag 8. november.

Om skribenten

Andreas Haslegaard

kommentarer