Scroll To Top

“Nobelpris” til Led Zeppelin

Artister: Sjangre: , ,

Foto: Promo

De gamle rockheltene, som siden starten en julidag i 1968 har levert noen av rockehistoriens største øyeblikk, skal nok en gang hedres av fiffen. Denne gangen er det svenskene som gjør heder på de britiske legendene og tildeler dem Polar Music Prize, også kalt musikkens nobelpris.

Har definert hardrocken
Det er Kungliga Musikaliska Akademien som deler ut prisen, i sin begrunnelse sier de at Led Zeppelin er ”…en av rockmusikens stora stilbildare. I sitt lekfulla och experimentella komponerande som sammanför vitt skilda stilar är mystik och urkraft gemensamma teman – något som tydligt kommit att definiera hårdrock som genre.”Fotograf: Promo

Den prestisjetunge prisen blir enda tyngre av at den deles ut av Kong Karl Gustaf, og at den følges av en million svenske kroner, som om skaperne av Stairway To Heaven trenger det…

Prisen er delt og den russiske komponisten Valery Gergiev vil også motta Polarprisen i den svenske hovedstaden 22. mai.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer