We Found The Beach, Where Is The Ocean? – Glad professor-pop

We Found The Beach, Where Is The Ocean? – Glad professor-pop

Professor Pez har begge beina i lo-fi-sjangeren, og trakterer livsglad pop med rufsete kanter. Utpreget melodiglade og energiske låter avløser hverandre i høyt tempo, og plata har en overraskende jevn, og etter hvert også stigende formkurve. Professor Pez opererer med et variert lydbilde på albumet, noe som helt klart styrker låtene. Bandet har brukt både fløyte, trompet, mandolin og fiolin under innspillingen.

Men til tross for at bandet opererer innen et relativt naivt musikalsk uttrykk, blir det enkle til tider ikke bare ukomplisert formspråk, men også uten videre substans. Og selv om Professor Pez har gitt ut et album med et relativt sterkt låtmateriale, savnes det likevel sterkere signatur og mer personlig farge på melodiene.

Det meste av We Found The Beach, Where Is The Ocean? vokser likevel over tid. Platas styrke er den musikalske spontaniteten som bandet på utsøkt vis har maktet å gjenskape i studio. Det er grunn til å være forventningsfulle til fortsettelsen.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.